Ampiaistorjunta ja ampiaiskarkotin Raid

Ampiaistorjunta

Uusi Raid Ampiaistorjunta on torjuu ampiaiset tehokkaasti ja varmasti. Tehoaine pyretriini on tehokas ampiaiskarkotin, joka tainnuttaa ampiaiset nopeasti kosketuksesta, mutta jää vaikuttamaan muutamaksi vuorokaudeksi käsitellylle pinnalle.

Käyttö

Ravista tölkkiä huolellisesti ennen käyttöä. Pidä pakkaus pystyasennossa kun suihkutat. Sumuta ampiaistorjunta ilmaan n. 30 m3 kokoiseen tilaan 8-10 sekunnin ajan. Huolehdi, että aerosolisuihku on n. 1 metrin etäisyydeltä aroista pinnoista. Käsittelyn jälkeen anna aineen vaikuttaa suljetussa huoneessa n. 15 min ajan. Lopuksi tuuleta tila huolellisesti.

Sisään pyrkivien ampiaisten hävitys onnistuu myös kohdistamalla aerosolisuihku suoraan hyönteiseen.

Tiesitkö tämän ampiaisesta?

Ampiainen pistää vain uhattuna tai hätistettynä, joten huitominen on lähinnä pahasta.

Loppukesästä sisätiloihin eksyneet ampiaiset ovat usein työläisiä, joita ei enää tarvita pesällä ruokkimassa toukkia. Ne suuntaavat makeiden tuoksujen perässä sisätiloihin tai puutarhojen hedelmäpuiden ja -pensaiden luokse. Välttääksesi ampiaiset sisätiloissa ja lähellä asutusta, peitä makeat juomat ja ruoat ja korjaa hedelmäsato ajoissa puutarhasta pois. Lisätietoja ampiaisesta ja ampiaisen pistosta voit lukea täältä.

Erotatko ampiaisen, mehiläisen ja kimalaisen?

Ampiainen, mehiläinen, ja kimalainen sekoitetaan puheessa usein toisiinsa, vaikka ne kaikki ovat eri lajeja, ja ulkomuodoltaan selvästi erilaisia. Lue ja katso miten erotat eri lajit toisistaan täältä.

Lisätietoa aerosolien käytöstä ampiaistorjunnassa löydät sivulta Aerosolien käyttö sekä Hyönteismaailmasta.