Ampiaispesän hävittäminen

Näin ampiaispesän hävittäminen onnistuu

Ampiaispesän hävittäminen kannattaa tehdä illalla, jolloin ampiaiset ovat lopettaneet lentonsa ja kerääntyneet sisälle pesään. Suojaa itsesi joka puolelta huolellisesti, sillä vihainen ampiainen löytää helposti suojaamattoman ihoalueen ja pistää siihen salamannopeasti. Kasvot voi suojata hyttyshatulla tai esimerkiksi pari kertaa pään ympäri kierretyllä hyttysverkkokaistaleella. Vedä huppu pään suojaksi ja kiristä hupun naru.

Ampiaispesän hävittäminen

Pesän voi leikata irti suoraan pussiin ja hävittää. Toinen vaihtoehto on sumuttaa ampiaispesä täyteen Raid Ampiaistorjunta -aerosolia sen alaosassa sijaitsevasta suuaukosta. Varo pökertyneitä ampiaisia! Hyvällä onnella koko yhteisö kuolee kerralla. Siltä varalta että kaikki asukkaat eivät olleet pesässä, uusi käsittely seuraavana iltana. Kun irrotat pesän, kannattaa edelleen suojautua varmuuden vuoksi.

Maa-ampiainen on vieläkin ärhäkkäämpi

Pihalla oleva maa-ampiaisen pesä kannattaa tuhota ennen kuin lapsi, lemmikki tai kuka tahansa muu astuu sen päälle. Odota jälleen iltaan ja suojaudu. Avaa pesä ja sumuta Raid Ampiaistorjunta -aerosolia pesä täyteen. Voit huoletta sumuttaa reippaasti. Torjunta-aineen vaikutus maassa on paikallinen, eikä siitä ole ympäristölle kerta-annoksena sanottavaa haittaa. Kaada pesän päälle vielä runsaasti hiekkaa. Aerosoli jatkaa vaikutustaan maassa jonkin aikaa, joten jätä pesäkohta rauhaan muutamaksi vuorokaudeksi.

Kaakkois-Suomessa saattaa kohdata tuplasti tavallisen ampiaisen kokoisen ja karvaisen herhiläisen. Sen osalta toimitaan aivan samalla tavalla kuin ampiaisen.

Ampiaisten torjunta ja ampiaispesän hävittäminen onnistuu parhaiten Raid Ampiaistorjunnalla.

Lue lisää ampiaisista ja niiden torjunnasta Hyönteismaailmasta.