Muurahaisten torjunta

Työläiset eli naarasmuurahaiset marssivat sisälle etsiessään ruokaa ja juomaa kuningattarelleen. Ennen kuin arvaatkaan, ehtii niistä syntyä isompikin ongelma. Raid® torjuntatuotteita on kehitelty lähes 60 vuotta, jotta teidän olisi mahdollista päästä ongelmasta eroon. Lue tästä ohjeet, miten muurahaisten torjunta onnistuu helposti!

Valmistelu

Kun muurahaisia on havaittu sisätiloissa, aloita torjunta siivoamalla huone. Aseta kaikki esillä oleva ruoka ja nesteet suojaan, esimerkiksi tiiviisiin säilytysrasioihin. Sen jälkeen on jäljellä enää tilan tyhjentäminen lapsista ja lemmikkieläimistä.

Muurahaiskarkote sisälle

Akuutin ongelman torjunta aerosolilla

Valitse sopiva muurahaiskarkote sisälle, kuten Muurahais- ja Torakka-aerosoli. Ravistele aerosolia hyvin ennen tuotteen käyttöä; näin ponneainetta riittää seuraavillekin käyttökerroille. Pidä pullo pystyasennossa ja suihkuta sekä muurahaisia, että niiden käyttämiä kulkureittejä. Tämän jälkeen poistu tilasta sulkien ikkunat ja ovet ja anna torjunta-aineen kuivua 15 minuuttia. Lopuksi tuuleta huone. Muurahaiskarkotteen teho säilyy käsitellyllä pinnalla jopa neljä viikkoa.

Muurahaiskarkote sisälle

Muurahaisten torjunta syötin avulla

Käytä Raid® Muurahaissyöttiä silloin kun tiedät asunnossasi vilistävän muurahaisia, muttet ole niiden kanssa samassa paikassa yhtä aikaa tai silloin kun et halua tai pysty pitämään lemmikkiäsi tai lapsia poissa aerosolilla käsiteltyjen pintojen luota.

Avataksesi muurahaisille sisääntulo- ja poistumisaukot, paina rasian sivuissa olevat merkityt alueet sisään esimerkiksi saksien kärjillä. Aseta syötti paikkaan, jossa olet muurahaisia nähnyt tai mitä kautta epäilet niiden kulkevan (esimerkiksi jalkalistojen läheisyyteen tai keittiökaapistojen alle). Älä aseta syöttiä pinnalle, jolle aerosolia on suihkutettu, sillä syöttiin kulkevan muurahaisen ei ole tarkoitus kuolla syöttiin!

Kun työläinen on käynyt syömässä nestemäisessä muodossa olevaa tehoainetta sisältävää syöttiä, jatkaa se matkaa pesäänsä. Siellä hidasvaikutteinen spinosadi alkaa vaikuttaa, tuhoten lopulta koko muurahaisyhdyskunnan.

Yksi syötti kestää kolmen kuukauden ajan. Teho lisääntyy käyttämällä samanaikaisesti useampaa syöttiä.

Muurahaisten torjunta

Muurahaisten ennaltaehkäisy sirotteen avulla

Jos yksi muurahaisyhdyskunta on löytänyt luoksesi, on todennäköistä ettei se jää viimeiseksi. Jotta voit estää esimerkiksi joka keväistä sisäänmarssia tapahtumasta, ota käyttöön Raid® Muurahaissirote.

Estääksesi muurahaisten pääsyn kotisi sisäpuolelle, sirottele ohut kerros sirotetta sisääntulopaikoille: kivijalkojen ympärille, ikkunan kehyksille, tiilien reikiin jne.. Ennen sirotteen levittämistä ravista purkkia kevyesti. Avaa korkki ja purista kevyesti sivuilta ennen purkin kallistamista. Käytön jälkeen sulje korkki ja varmista, ettei lapset tai lemmikit pääse aineeseen käsiksi.

Tehokkainta toiminta on kuitenkin silloin…

Kun huolehdit etteivät muurahaiset eksy alun alkaenkaan kotiisi. Tässä siihen tärkeimmät vinkit:

  1. Tilkitse turhat sisääntuloaukot: täytä ajan myötä syntyneet kolot ja raot talon ulkopinnoilta, joista muurahainen mahtuu kulkemaan.
  2. Älä säilytä ruokaa pöydällä: Työläiset saapuvat ruoan ja juoman perässä. Säilytä siis kaikki houkutteleva säilytysrasioissa tai suljettavissa pusseissa. Innokkaimmat yksilöt ryömivät ainakin aukiolevaan karkkipussiin, kääreen sisällä olevan Marianne-suklaan luo..!

Lue lisää muurahaisista ja niiden torjunnasta Hyönteismaailmasta. (linkki)