Muurahaiset – usein kysyttyä

Ovatko muurahaistuotteet vaarallisia kotieläimille, jos sattuu syömään vaikka sirotetta?

Sirotetta ja syöttejä on käytettävä niin, etteivät lapset, kotieläimet tai elintarvikkeet pääse niiden kanssa kosketuksiin. Jos ainetta on syöty, ota yhteyttä myrkytystietokeskukseen puh. 09 4711 (päivystää 24 h) tai lääkäriin. Tehoainepitoisuus on tappaa muurahaiset, mutta ei ole tappavaa paljon isommille kotieläimille ja nisäkkäille. Sirote on myös kuivaa koostumukseltaan, eli sitä ei voi syödä paljoa. Valkoinen aine on liitua.

Miten minun tulisi toimia jos pihallani on valtava muurahaiskeko ja tahtoisin päästä siitä ja muurahaisista eroon?

Muurahaisia on joka puolella. Muurahaiset kuuluvat luontoon ja mikäli muurahaiset eivät tule sisään, kannattaa niiden antaa olla rauhassa. Mikäli tarve pesän tuhoamiseen kuitenkin tulee, ohjeet löytyvät muurahaissirotepurkeista: Avaa pesä, sirottele aine suoraan pesään ja polje pesä kiinni.

Muurahaiset näyttävät kiertävän syötin

Saamme silloin tällöin puhelimitse epäilyjä syöttien toimivuudesta. Toimi näin:

Poista ja siivoa muurahaisten normaalit ravinnonlähteet. Jos saatavilla on herkkuja, syötit eivät kiinnosta muurahaisia. Aseta syötit tarkalleen muurahaisten kulkureitille ja paikkoihin, joihin muurahaiset kerääntyvät. Syöttejä voi olla useita samassa huoneessa. Älä liikuta syöttiä, vaan pidä se paikallaan ainakin muutaman viikon. HUOM! muurahaiset eivät kuole syötin sisälle tai ympärille vaan myöhemmin vietyään torjunta-ainetta ensin pesään.

Voit käyttää useita torjuntakeinoja yhtäaikaisesti. Mikäli muurahaiset eivät näytä vähenevän, on kyseessä useampi tai uusi yhdyskunta ja muurahaisia on todella paljon.

Kuten muutkin torjunta-aineet, muurahaisten torjunta-aineet ovat oikein käytettyinä vaarattomia ihmisille, kissoille, koirille ja muille nisäkkäille.

Mikä on muurahaissyötin tehoaine?

Raidin muurahaissyötissä tehoaineena on spinosadi.

Syöttien turvallisuus

Syötillä käyvät ja ruokapöydällä kulkevat muurahaiset eivät aiheuta mitään vaaraa ihmisille ja lemmikeille. Koira tai lapsi saattaa löytää lattialta syöttirasian ja pureskella sitä. Tällöin riittävä toimenpide on suun huuhtelu ja tilanteen seuranta. Ota yhteyttä lääkäriin vain mikäli oireita ilmenee.

Lue lisää muurahaisista ja niiden torjunnasta osoitteessa www.hyonteismaailma.fi/muurahaiset

Voiko sirotetta turvallisesti käyttää sisällä tukkimaan murkkujen sisälletuloaukkoja? Leviääkö aine ilmaan?

Raid Muurahaissirotetta voi käyttää sisällä turvallisesti . Sitä ei ole luokiteltu ihmiselle vaaralliseksi. Sirote on vaarallinen vesieliöille, ei nisäkkäille. Aine pyyhitään pois kostealla liinalla, sillä lakaiseminen levittää sen ilmaan. Aineen hengittämistä on vältettävä.

Kauanko murkkusirotteen teho kestää? Voiko sitä käyttää kasvimaalle? Mitä pitäisi tehdä maalle, johon sitä on sekoitettu?

Teho kestää niin kauan kuin valkoista sirotetta on näkyvissä. Kasvimaalla ei voi aineen käytön jälkeen viljellä syötävää. Sirotteen tehoaine häviää veden myötä ajan kanssa (sade).

Miten muurahaissirote vaikuttaa muurahaisiin? Niiden käyttäytymiseenkö vai kuinka?

Solumyrkky tappaa muurahaiset kosketuksesta ja vaikutus alkaa heti.